HEM

Välkommen till BLF – Bildleverantörernas Förening

Bildleverantörernas förening är branschorganisationen för dig som arbetar professionellt med bild, film eller video. Vi har funnits sedan 1950.
Våra närmare 300 medlemsföretag består främst av fotografer, filmare, producenter, arkiv, bildbyråer, och nyhetsgrafiker.
BLF är remissinstans för nya lagförslag kring upphovsrättsliga frågor.

fotograf_03.jpg


Rådgivningsgrupp i pris- och marknadsfrågor

Måndagen den 19 januari 2015 startade en rådgivningsgrupp i pris- och marknadsfrågor. Representant från BLF och fem medlemmar från SFF har bildat en rådgivningsgrupp. De täcker upp var sin halvdag under veckan enligt fast schema.

Telefonrådgivningen är öppen varje vecka måndag-fredag mellan kl 09.00-12.00.
Telefon: 08-702 03 71
Mejl: radgivning@sfoto.se

Bildleverantörernas Förening & Svenska Fotografers Förbund

Nya medlemmar

Efter beslut den 2015-11-19 hälsar BLF’s styrelse två nya medlemmar välkomna:

 • Thomas Persson – Sjöbo
 • Fredrik Stenfelt – Lindesberg

Björn Bergman / Medlemsansvarig

TÄVLING gissa bandlängden

Då var Fotomässan 2015 över. BLF & TvF hade arrangerat  en liten tävling där man skulle gissa hur mycket band vi hade dragit ut ur en DVCam-kassett.

Det rätta svaret var: 14486 mm
Vinnare blev Anders Svahn från Örebro som gissade otroligt nära. Hans svar var 14367 mm.

STORT GRATTIS

till Anders som vann ett presentkort på 1500 kronor hos Scandinavian Photo.

Bandet

BLF på fotomässan

I år tar vi höjd för våra filmande och filmproducerande medlemmar och står tillsammans med TvF – TV Fotografernas Förening i monter A11:06,  Nordic Cine Pro Zone . Alla är naturligtvis välkomna att hälsa på oss. Den tävlingssugne har chans att vinna pris om man kan gissa den totala längden på ett videoband som vi dragit ut och placerat i en skål. Välkomna!

NC-Trade-Top

Stockholmsmässan 6 – 8 November 2015
Fredag 10.00 – 19.00
Lördag 10.00 – 18.00
Söndag 10.00 – 17.00

 

Det kan bli svårare att dela bilder du hittar på internet i framtiden

JPEGBILDOrganisationen Joint Photographic Expert Group som fastställer den tekniska standarden för JPEG-formatet,  ett av de vanligaste formaten för att spara digitalbilder i, överväger att införa ”DRM” – Digital Rights Management, som hindrar människor från att kopiera eller fritt distribuera en viss fil. De allra flesta bilder du ser på webben skapas i JPEG eller JPG-formatet.  DRM skulle exempelvis kunna stoppa dig från att dela en bild på Facebook som du inte har skapat själv, eller på annat sätt saknar tillstånd att använda.

Läs mer…

Affärsutvecklingsgrupp igång

Affärsutvecklingsgruppen som ni tidigare läst om i BLF News: Affärsutveckling har nu startat. Gruppens övergripande syfte är att skapa Affärsnytta för BLF’s medlemmar.
Vårt första ämne är Problemidentifiering. Gruppens målsättning är att efter en beslutskonferens rapportera resultatet till våra medlemmar i början av 2016.

AU-gruppen består av följande medlemmar:

 • Simone Syversson
 • Sven Wallgren
 • Anna Hellman
 • Stefan Tell
 • Kristina Wiren
 • Maria Langen
 • Putte Salminen och Björn Bergman (BLF’s styrelse)

Vi återkommer med löpande info om gruppens arbete.

 

Årsmötet genomfört

BLFARSMOTEDen 15 oktober höll BLF årsmöte för 2014/2015 i lokalerna på Hornsgatan. Mötet var välbesökt och avslutades med att Mats Lindberg VD för Bildupphovsrätt berättade om deras verksamhet. Årsmötet avslutades med middag och mingel med inbjudna för att uppmärksamma att det är ett år sedan BLF flyttade in tillsammans med de andra upphovsrättsföreningarna i Stimhuset.

Till den nya styrelsen valdes Lars Modie till ordförande. Samt Putte Salminen, Calle Eriksson, Peter Mild, Mårten Johnér, Björn Bergman och Kent Hirsch  som ledamöter.

 

 

Nya medlemmar

Efter beslut den 2015-10-15 hälsar BLF’s styrelse följande nya medlemmar välkomna:

 • AB Frilansfotograferna i Sverige – Luleå
 • David Evald – Helsingborg
 • Lill Group AB – Stockholm

Björn Bergman / Medlemsansvarig

Årsmöte

Varmt välkommen till BLF:s årsmöte och bolagsstämma i BLF Bildhantering AB. Torsdagen den 15 oktober 2015, kl. 15.00, Hornsgatan 103, 10 trappor, med efterföljande mingel och middag. Medlemmar är välkomna att anmäla sig till: johan@blf.se senast 9 oktober. Ange antalet personer per medlemsföretag i anmälan.